Ayen Veldhuijsen

 

WWW.INZICHTINDIEREN.NL

WELKOM

intuďtieve communicatie

healing &
bloesemtherapie

het gesprek

dierenpraat

netwerk
links

contact
&
route

 

HEALING

Intuďtieve communicatie is gebaseerd op het werken met energie. In het energieveld van een mens of een dier kunnen blokkades ontstaan. Met een healing is het mogelijk om het energieveld te schonen, zodat de energie weer vrij door kan stromen.

Een voorbeeld is dat (het gevolg van) een bepaald voorval maar niet losgelaten kan worden. Denk aan een ongeluk, dat keer op keer in uw gedachten herbeleefd wordt. Bij dieren werkt dit precies hetzelfde.

Letterlijk vertaald betekent healing genezing. Genezing van het energieveld van mens of dier. Ik zie het meer als het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen. Een healing is geen garantie voor herstel, maar het biedt het dier de mogelijkheid om bepaalde gedragingen of angsten los te laten. Ook kunnen bepaalde energieverbindingen worden hersteld en/of verstevigd. Hierdoor kan het dier zich beter voelen, minder onzeker zijn of juist minder behoefte hebben om zich te laten gelden.

Het meest simpele voorbeeld van een healing is een moeder die haar hand legt op de knie van haar kind dat is gevallen. Onbewust brengt de moeder helende energie over op de geblesseerde plek van het lichaam en de pijn wordt minder. Ook haar liefdevolle aandacht heeft een helende werking.

Dieren zijn meestal heel ontvankelijk voor een healing. Misschien omdat een dier minder in de weg wordt gezeten door de ratio dan de mens? Ik ervaar het in ieder geval als een van de krachtigste instrumenten.

BLOESEMTHERAPIE

Bloesemtherapie is een natuurlijke geneeswijze waarbij gebruik wordt gemaakt van bloesemremedies. Dit zijn essences die gemaakt worden van bloesems van wilde planten, bomen en struiken. Elk hebben ze op een verschillend vlak een subtiel genezende werking. Een bloesemremedie kan uw dier bijvoorbeeld rustiger of juist energieker, flexibel of verdraagzaam maken. Bloesemremedies werken in op een emotie die uit balans is. Een disbalans op het emotionele vlak kan lichamelijke problemen veroorzaken. Daarom is het van belang om (opnieuw) harmonie tussen lichaam en geest te verkrijgen. Bloesemremedies zijn hier bij uitstek voor geschikt door hun subtiele werking op het mentale, emotionele en spirituele vlak.

Dr. Edward Bach (1886-1936) was de eerste, holistisch werkende, arts die de genezende werking van planten op spiritueel en emotioneel gebied onderzocht. Hij heeft 38 verschillende remedies ontwikkeld, die beter bekend staan als ‘Bach bloesems’. Tegenwoordig worden er over de hele wereld bloesemremedies gemaakt, bijvoorbeeld North American Flower Essences, Californische remedies, Australian Bush remedies, Healing Herbs uit Engeland, Bloesem Remedies uit Nederland en Pacific Sea Essences. In mijn praktijk werk ik met de Nederlandse Bloesem Remedies en met de Healing Herbs (gemaakt naar de instructies van Dr. Bach).

Het gebruik is volkomen veilig, de bloesemremedies werken niet verslavend en kunnen worden gebruikt door zowel mensen (volwassenen en kinderen) als dieren. De meeste remedies worden gebruikt bij een wat langer proces van bewustwording of verwerking. Een aantal remedies is bij uitstek geschikt om in te zetten bij acute problemen of noodsituaties (denk aan de bekende ‘Rescue Remedy’).

 

Terug naar begin pagina